ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σε πανικό στο Ισραήλ: Γιατροί και με τις τρεις δόσεις μολύνθηκαν από κορωνοϊό

Σε πανικό στο Ισραήλ: Γιατροί και με τις τρεις δόσεις μολύνθηκαν από κορωνοϊό

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, «Όμικρον», εντοπίστηκε σήμερα σε δύο Ισραηλινούς γιατρούς, ο ένας από τους οποίους είχε επιστρέψει από συνέδριο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Sheba κοντά στο Τελ Αβίβ.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο γιατροί είχαν λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNtech και μέχρι στιγμής έχουν δείξει ήπια συμπτώματα COVID-19, ανέφερε το νοσοκομείο.

Ο γιατρός που είχε επιστρέψει από τη Βρετανία πιθανότατα μόλυνε και τον συνάδελφό του αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί στο Ισραήλ ως φορείς της νέας παραλλαγής, επιβεβαίωσαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, ένας εκ των οποίων ήταν τουρίστας από το Μαλάουι που είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του σε ξένους από όλες τις χώρες για 14 ημέρες το περασμένο Σάββατο για να προσπαθήσει να περιορίσει την εξάπλωση της Όμικρον και επιστράτευσε τεχνολογίες παρακολούθησης τηλεφώνων τρομοκρατών προκειμένου να εντοπίσει τις επαφές όσων άλλων ανθρώπων έχουν μολυνθεί από τους γιατρούς.

Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz δήλωσε την Τρίτη ότι ο περιορισμός του τουρισμού στο Ισραήλ είναι «προσωρινός» για 14 ημέρες και ότι η κυβέρνηση δεν θα τον «επεκτείνει αυτόματα», σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Avigdor Lieberman στο νοσοκομείο Soroka.

Ο Χόροβιτς τόνισε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής όμικρον, λέγοντας ότι «ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένης και της αναμνηστικής δόσης, θα είναι πολύ προετοιμασμένοι εναντίον και αυτής της παραλλαγής».

Σημείωσε επίσης ότι η πολιτική της κυβέρνησης «ήταν, και παραμένει, να ζούμε δίπλα στον κορωνοϊό, διατηρώντας την υγεία και μια ανοιχτή οικονομία, καθώς και κανονικές ζωές, εργασία και εκπαίδευση».

Το Ισραήλ ελπίζει ότι μέσα σε αυτές τις 14 ημέρες θα γνωρίζει καλύτερα πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια για τον COVID-19 κατά της «Όμικρον». Περίπου το 57 τοις εκατό του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.