ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τσάι Matcha: Oι «μαγικές» του ιδιότητες – Μειώνει την χοληστερόλη, καταπολεμάει τον καρκίνο και προσδίδει μακροζωία

Το τσάι Matcha είναι ένα πράσινο τσάι σε σκόνη, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τσάι Matcha: Oι «μαγικές» του ιδιότητες – Μειώνει την χοληστερόλη, καταπολεμάει τον καρκίνο και προσδίδει μακροζωία

Ένα είδος πράσινου τσαγιού, το τσάι Matcha, μπορεί να προσφέρει πολύ ισχυρά οφέλη υγείας.

Το τσάι Matcha είναι ένα πράσινο τσάι σε σκόνη, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Μειώνει σημαντικά τα ποσοστά πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ.

Τα ευρήματα προέκυψαν από μια σειρά μελετών για κυτταρικές σειρές καρκίνου του μαστού με χρήση μεταβολικού φαινοτύπου. Σύμφωνα με τον καθηγητή δρ. Michael Lisanti, το πράσινο τσάι Matcha είναι ένα φυσικό προϊόν που καταναλώνεται ως συμπλήρωμα διατροφής με μεγάλες δυνατότητες για μια σειρά από θεραπείες.

τσάι Matcha
Ο δρ. Lisanti εξήγησε ότι το τσάι Matcha καταστέλλει τον οξειδωτικό μιτοχονδριακό μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι εμποδίζει τα κύτταρα να ανεφοδιαστούν με καύσιμη ύλη, οδηγώντας τα να γίνουν αλληλεπιδραστικά και τελικά να πεθάνουν.

Τα ενεργά συστατικά στο τσάι Matcha επέδειξαν σημαντικό αντίκτυπο στην εξάλειψη ορισμένων οδών σηματοδότησης στα καρκινικά κύτταρα του μαστού στον άνθρωπο.

Η θεραπευτική δυναμική του τσαγιού Matcha

Αυτό το πράσινο τσάι συμβάλλει στην επιμήκυνση της ζωής, υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού που καταπολεμούν τον καρκίνο έχουν παρατηρηθεί και σε διάφορες άλλες ασθένειες.

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του εν λόγω τσαγιού μειώνουν την χοληστερόλη και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών ή διαταραχών, όπως η οστεοπόρωση, οι καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Το τσάι Matcha μειώνει την χοληστερόλη

Το τσάι Matcha είναι μια εξαιρετική πηγή κατεχινών, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που επιδεικνύει μια μεγάλη σειρά από οφέλη για την υγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition έδειξε, ότι εκτός από την μείωση των γενικών επιπέδων χοληστερόλης, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μείωσαν σημαντικά την LDL χοληστερόλη.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Science in Vitaminology διεξήχθη σε αρουραίους. Περιγράφοντας τα ευρήματά τους, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κατεχίνες έχουν υποχοληστερολαιμικό αντίκτυπο σε αρουραίους που είχαν μπει σε υψηλής χοληστερόλης διατροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν αυτές τις διαδικασίες πιο διεξοδικά και διαπίστωσαν ότι οι κατεχίνες αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο λεπτό έντερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.