«Βόμβα» από την γιατρό που ανακάλυψε την Όμικρον: «Με πίεσαν να πω ότι είναι σοβαρή ασθένεια – Δεν θα σωπάσω»

«Οι αναφορές μου τους έβγαλαν εκτός τροχιάς»

«Βόμβα» από την γιατρό που ανακάλυψε την Όμικρον: «Με πίεσαν να πω ότι είναι σοβαρή ασθένεια – Δεν θα σωπάσω»

Μια πραγματική «ρουκέτα» έριξε η γιατρός που ανακάλυψε τη μετάλλαξη Όμικρον, η Angelique Coetzee, η οποία τόνισε ότι πιέστηκε από κυβερνήσεις να μην αποκαλύψει ότι πρόκειται για ήπια ασθένεια, προφανώς γιατί ήθελαν να συνεχίσουν την τρομοκράτηση του κόσμου.

Η γιατρός μίλησε στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και σε ερώτηση αναφορικά με το αν δέχθηκε πιέσεις για να μην πει ότι η Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια απάντησε:

«Μου είπαν να μην δηλώσω δημόσια ότι ήταν μια ήπια ασθένεια. Μου ζητήθηκε να απέχω από τέτοιες δηλώσεις και να πω ότι πρόκειται για σοβαρή ασθένεια. Αρνήθηκα».

«Τι σημαίνει αυτό;», ρώτησε ξανά o δημοσιογράφος της Die Welt.

«Είμαι κλινικός γιατρός και με βάση την κλινική εικόνα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Η πορεία είναι κυρίως ήπια», απάντησε η Coetzee και συνέχισε:

«Ο ορισμός της ήπιας νόσου Covid-19 είναι σαφής από τον ΠΟΥ: οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία στο σπίτι και δεν απαιτείται οξυγόνο ή νοσηλεία», είπε, προσθέτοντας: «Σοβαρή ασθένεια είναι αυτή στην οποία βλέπουμε οξείες πνευμονικές αναπνευστικές λοιμώξεις: οι άνθρωποι χρειάζονται οξυγόνο, ίσως ακόμη και τεχνητή αναπνοή. Το είδαμε με τη Δέλτα– αλλά όχι με την Όμικρον. Έτσι είπα στους ανθρώπους, “Δεν μπορώ να το πω έτσι γιατί δεν είναι αυτό που βλέπουμε”»

Όταν ρωτήθηκε γιατί την εμπόδισαν να πει την αλήθεια, η Coetzee είπε «Προσπάθησαν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Δεν θα με κάνουν να σωπάσω».

«Αυτό που είπα κάποια στιγμή -γιατί είχα πια βαρεθεί- ήταν: Στη Νότια Αφρική αυτή είναι μια ήπια ασθένεια, αλλά στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή. Αυτό ήθελαν να ακούσουν οι πολιτικοί σας», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Coetzee, δεν δεχόταν πίεση από τις αρχές της Νότιας Αφρικής, αλλά επικρίθηκε από Ευρωπαίους επιστήμονες οι οποίοι είπαν «Πώς μπορείτε να εξηγήσετε ότι είναι μια ήπια ασθένεια; Είναι μια σοβαρή ασθένεια. Δείτε τις μεταλλάξεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αναφορές μου τους έβγαλαν εκτός τροχιάς», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.