ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκωληκοειδίτιδα: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Σκωληκοειδίτιδα: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Η σκωληκοειδίτιδα συνήθως ξεκινά με έναν “αόριστο” πόνο στη μέση της κοιλιάς, συχνά κοντά στον ομφαλό. Ο πόνος “κινείται” αργά και σταδιακά προς τα δεξιά και προς το κάτω μέρος της κοιλιάς (δεξιά του ισχίου) κατά τις επόμενες 24 ώρες.

Στην σκωληκοειδίτιδα, τα συμπτώματα της μπορεί να πάρουν από 4 έως και 48 ώρες για να αναπτυχθούν πλήρως. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο ασθενής θα έχει κατά σειρά απώλεια της όρεξης, έμετο και κοιλιακό άλγος. Μπορεί επίσης να έχει δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ή μπορεί να καταγραφεί κάποια αλλαγή στις συνήθεις κινήσεις του εντέρου (πόσο συχνά πάει στην τουαλέτα κλπ).

Συνήθως το κοιλιακό άλγος μπορεί να συνοδεύεται με ναυτία, εμετό, ανορεξία, και πυρετό. Λιγότεροι από τους μισούς ανθρώπους που αναπτύσσουν σκωληκοειδίτιδα έχουν όλα τα παραπάνω συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι εκδηλώνουν έναν συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων.

Τα πρώιμα συμπτώματα είναι συχνά δύσκολο να διαχωριστούν από άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γαστρεντερίτιδας (φλεγμονή του στομάχου και των εντέρων). Πολλοί άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με υποψία σκωληκοειδίτιδας, αποχώρησαν με διάγνωση της γαστρεντερίτιδας. Αρχικά, η σκωληκοειδίτιδα έχει πολλά κοινά γνωρίσματα με την γαστρεντερίτιδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι συχνά έχουν λιγότερα συμπτώματα, ή δεν μπορούν να περιγράψουν επαρκώς τα συμπτώματά τους, γεγονός που καθιστά τη διάγνωση τους λιγότερο προφανή και τις επιπλοκές πιο συχνές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.