ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύσκεψη για κορωνοϊό: Τηλεδιάσκεψη με Ηλία Μοσιάλο – Έδωσε συστάσεις στον πρωθυπουργό

Σύσκεψη για κορωνοϊό: Τηλεδιάσκεψη με Ηλία Μοσιάλο – Έδωσε συστάσεις στον πρωθυπουργό

Ο κορυφαίος διεθνώς Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science, Ηλίας Μοσιάλος είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και όλους όσους συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη υγείας που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, νωρίτερα, σε ανάρτησή του, είχε κάνει τις εξής συστάσεις:

«Χρειάζεται συντονισμός των δράσεων της κυβέρνησης, ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (και αξιοποίηση των προτάσεων που θα έχουν για το θέμα αυτό), συνεχής επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με κυβερνήσεις χωρών που έχουν αναπτύξει η εφαρμόσει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής πανδημίας (Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία).

Η διυπουργική επιτροπή θα πρέπει να ενημερώνει συστηματικά τα ΜΜΕ και τα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος αν προκύψει. Δεν χρειαζόμαστε ιστορίες πανικού και κλίμα τρομολαγνείας αλλά εποικοδομητική στάση και ορθή ενημέρωση των πολιτών από τους ειδικούς της χώρας. Ευτυχώς η χώρα μας έχει πολλούς και καλούς ειδικούς στο τομέα των λοιμώξεων.

Οι μη ιατρικές, γενικότερες δράσεις, θα πρέπει να βασίζονται στην επιστημονική τεκμηρίωση και στην εμπειρία άλλων χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση θα πρέπει να προσλάβει νοσηλευτές και γιατρούς για να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ. Ακόμη και αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τον κορωνοϊό θα έχουμε μεγάλο κέρδος για το σύστημα Υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.