ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πότε υπάρχει ο κίνδυνος για νέο lockdown – Το κρίσιμο όριο των κρουσμάτων

Πότε υπάρχει ο κίνδυνος για νέο lockdown – Το κρίσιμο όριο των κρουσμάτων

Μπορεί η πρώτη φάση των περιορισμών να φθάνει στο τέλος της, αλλά οι επιστήμονες τονίζουν τον κίνδυνο επαναφοράς των περιορισμών.

Για αυτό τον κίνδυνο προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, εν όψει της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, την προσεχή Δευτέρα.

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50, και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» δήλωσε, χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο όριο των ημερήσιων κρουσμάτων, το οποίο δύναται να οδηγήσει σε επαναφορά των έκτακτων μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Εάν κινούμαστε κάτω από 50, είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει, αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 “ορφανά” κρούσματα»
Μιλώντας σε κεντρικό δελτίου, ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι η πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

«Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».
Ειδική αναφορά έκανε και στα σχολεία, εν όψει της επαναλειτουργίας της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου στις 18 Μαΐου.

«Εμείς δεν έχουμε δει έρευνες που να δείχνουν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι δεν έχουμε δει γεγονότα υπερμετάδοσης σε σχολεία. Σε περιοχές, όπως και στην Σουηδία που τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ, δεν είδαμε μια ολόκληρη τάξη να κολλάει κορωνοϊό. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει».

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε, τέλος, για τη λειτουργία των δημοτικών, κάνοντας λόγο για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Εξάλλου, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον στις 31 Μαΐου, χωρίς να αποκλείεται και ο πρόωρος τερματισμός της σχολικής χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βήμα άρσης των έκτακτων μέτρων είναι προγραμματισμένο για τις 4 Μαΐου, ενώ στις 11 Μαΐου θα ακολουθήσει και το σταδιακό άνοιγμα των Λυκείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.