ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Λύκος: «Η επιλογή των lockdown από έσχατη έγινε μόνιμη λύση από την κυβέρνηση – Κανένας σχεδιασμός» (βίντεο)

Β.Λύκος: «Η επιλογή των lockdown από έσχατη έγινε μόνιμη λύση από την κυβέρνηση – Κανένας σχεδιασμός» (βίντεο)

Στα συνεχόμενα lockdown τα οποία επιβάλλονται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο βιολόγος και διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Βασίλης Λύκος.

Ο κ.Λύκος μιλώντας στον 98,4 ανέλυσε γιατί η επιλογή των lockdown από έσχατη λύση για να αποφευχθεί η πίεση στα νοσοκομεία, έγινε μόνιμη και μοναδική επιλογή στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ούτε την επιδημία να περιορίζει και τα προβλήματα που δημιουργεί συνολικά στη κοινωνία να είναι πολλαπλάσια από αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Όπως είπε, η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να μην εφαρμόζεται διαρκώς ως ακορντεόν το lockdown, είναι τελικά πολιτική επιλογή να μην υπάρχει την ώρα μάλιστα που ούτε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παρά τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεν θα υπάρξει τους επόμενους μήνες.

Ο Βασίλης Λύκος αναφέρθηκε στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την πανδημία και ιδίως στις μεταλλάξεις που εμφανίζονται να υπάρχουν στον ιό αλλά και στην ανάγκη σχεδιασμού ώστε τα μέτρα να μην είναι καταστροφικά στις επιπτώσεις που επιφέρουν στη κοινωνία και χωρίς να προστατεύουν στην ουσία, τις ομάδες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Ακούστε όσα είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.