ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο με τον Μ.Ζούκερμπεργκ να εκφράζει επιφυλάξεις για τα… εμβόλια!

Βίντεο με τον Μ.Ζούκερμπεργκ να εκφράζει επιφυλάξεις για τα… εμβόλια!

Μία «αντιεμβολιαστική άποψη» εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πράγμα που προσκρούει στους κανόνες λειτουργίας του κοινωνικού του δικτύου. Σε βίντεο που διέρρευσε, ο Ζούκερμπεργκ εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα εμβόλια mRNA στο ανθρώπινο DNA.

Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε από το «Project Veritas» δείχνει μία εσωτερική σύσκεψη στο Facebook από τον Ιούλιο του 2020, και διέρρευσε χάρις στο θάρρος κάποιου «Insider» στον τεχνολογικό κολοσσό. Συγκεκριμένα, ο Ζούγκερμπεργκ ισυρίζεται ότι ανησυχεί σε σχέση με τις παρενέργειες που μπορεί να έχει ένα εμβόλιο για τον COVID-19 στο DNA και το RNA ενός ανθρώπου.

«Θέλω όμως απλά να ξεκαθαρίσω, ότι θέλω να είμαι προσεκτικός σε σχέση με αυτό το εμβόλιο, γιατί δε γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες παρενέργειές του, τι προξενεί η δυνατότητα παραγωγής αυτών των αντισωμάτων και αν προκαλεί μεταλλάξεις ή άλλους κινδύνους κατά την περαιτέρω διαδικασία της ανοσοποίησης…», λέει ο Ζούκερμπεργκ στο βίντεο.

Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2020, κράτησε βέβαια μία διαφορετική στάση, όταν συμμετείχε σ’ ένα εικονικό φόρουμ με τον Δόκτορα Άντονι Φάουτσι, τον κορυφαίο κυβερνητικό επιδημιολόγο των ΗΠΑ. «Μόνο για να ξεκαθαρίσω ένα σημείο, αυτό που καταλαβαίνω είναι, ότι αυτά τα εμβόλια δεν αλλάζουν το DNA ή το RNA σου. Αυτό είναι λοιπόν ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να ξεκαθαριστεί», είχε πει ο Ζούκερμπεργκ.

Ο Φάουτσι είχε τότε απαντήσει: «Όχι, για ακόμη μια φορά, το DNA στα κύτταρά σας διατηρείται. Όταν κάποιος προσθέτει κάτι το ξένο, αυτό στο τέλος εξαλείφεται.»

Το Facebook ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου, ότι θα διαγράφει ακόμη περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, οι οποίες κρίνονται εσφαλμένες με βάση τους επίσημους οργανισμούς υγείας ή από τους δικούς του λεγόμενους FACTCHECKERS, τους ελεγκτές εγκυρότητας δηλαδή. Βίντεο με «προσωπικές» τοποθετήσεις του Ζούκρεμπεργκ είχε ξαναδιαρρεύσει μέσω του «Project Veritas», με τον ιδιοκτήτη του Facebook να εκφράζει το θαυμασμό του για τα πρώτα διατάγματα που ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υπέγραψε.

Το βέβαιο είναι ότι όποιος «κοινός θνητός» εκφράζει αντίστοιχες επιφυλάξεις στο δίκτυό του Ζούκερμπεργκ, αυτές διαγράφονται ως «αναληθείς». Το πώς βέβαια μία ΑΠΟΨΗ μπορεί να είναι αναληθής δε θα το μάθουμε ποτέ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.