ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατακράτηση υγρών: Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Κατακράτηση υγρών: Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Τι είναι η κατακράτηση που αναφέρουν συχνά οι γυναίκες; Είναι η υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις διάφορες κοιλότητες του σώματος.

Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην παραφορτωμένη λέμφο σου, είτε στη χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, είτε λόγω καθιστικής ζωής είτε σε σοβαρότερες αιτίες όπως είναι κάποια πάθηση στα νεφρά. Είτε οι γάμπες σου, είτε τα χέρια σου, είτε οι μηροί εμφανίζονται πρησμένοι.

Σημαντικές συμβουλές που πρέπει να βάλεις από σήμερα στην ζωή σου

Αποτοξίνωσε το σώμα σου από το νάτριο του αλατιού πίνοντας τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό τη μέρα. Κάθε φορά που πηγαίνεις στην κουζίνα πιες ένα ποτήρι νερό.

Η πλειοψηφία των επεξεργασμένων τροφίμων έχει μεγάλη ποσότητα νατρίου από το αλάτι, οπότε αποφεύγοντας τρόφιμα όπως αυτά θα βοηθούσαν στην αποτροπή της κατακράτησης νερού. Άσε το αλάτι, πιάσε τα μπαχαρικά!

Ξεκίνησε συνεδρίες λεμφικού μασάζ – δες περισσότερα εδώ. Το λεμφικό σύστημα του οργανισμού είναι με απλά λόγια το “αποχετευτικό σύστημα” που μεταφέρει όλα τα άχρηστα στοιχεία για να τα αποβάλλει ο οργανισμός σου. Αν η λέμφος μπλοκάρει τότε, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!

Κράτα τα πόδια σου ψηλά με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Κινήσου! Περπάτα όσο μπορείς. Γενικά βοήθησε τα πόδια σου να πάρουν μπρος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απέφυγε να κάθεσαι ακίνητη για ώρες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.