ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμύγδαλα: Τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό μας

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά

Αμύγδαλα: Τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό μας

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο νόστιμους, υγιεινούς και δημοφιλείς ξηρούς καρπούς.

Ωμά ή καβουρντισμένα είναι απολαυστικά σαν σνακ και δίνουν γεύση και άρωμα σε επιδόρπια, αλλά και σε πολλά πιάτα, κυρίως της ινδικής και της διεθνούς κουζίνας.

Με μεγάλη περιεκτικότητα σε απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτός ο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά ξηρός καρπός προάγει την υγεία της καρδιάς, βοηθά στη διαχείριση του βάρους, αλλά και στην υγεία του δέρματος.

Τα αμύγδαλα προσφέρουν κάτι περισσότερο από γεύση: ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και κάνουν πολύ πιο πλούσια την καθημερινή σας διατροφή.

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία
Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.

Περίπου 28 γραμμάρια περιέχουν:

6 γραμμάρια πρωτεΐνης
5 γραμμάρια φυτικών ινών
14 γραμμάρια λίπους
37% της βιταμίνης Ε
32% μαγγανίου
20% μαγνησίου
Περιέχουν επίσης χαλκό, βιταμίνη Β12 και φώσφορο

Τα αμύγδαλα, πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, έχουν πολλά επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία:

Κάνουν καλό σε καρδιά και μάτια
Η βιταμίνη Ε, που υπάρχει σε αφθονία στα αμύγδαλα, ρυθμίζει ενεργά την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία των ματιών.

Μειώνουν τη χοληστερόλη
Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τα αμύγδαλα για τις δυνατότητές τους στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ως εκ τούτου, τα προτείνουν ως ιδανικά σνακ για άτομα με καρδιακές παθήσεις.

Είναι ευεργετικά για τους διαβητικούς
Ένα από τα κύρια οφέλη των αμυγδάλων είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό αποδεικνύεται ωφέλιμο για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Χορταίνουν
Τα αμύγδαλα χορταίνουν, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, κάτι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου
Οι ερευνητές μελέτησαν τις πιθανές επιδράσεις στον εγκέφαλο της L-καρνιτίνης και της ριβοφλαβίνης που περιέχουν τα αμύγδαλα. Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν να βρισκόμαστε σε αυξημένη εγρήγορση.

Περιέχουν καλά λιπαρά
Τα λιπαρά οξέα στα αμύγδαλα μπορούν να προλάβουν και να καταπολεμήσουν την ακμή, τα μαύρα στίγματα και τα λευκά σπυράκια.

Βοηθούν τα μαλλιά να είναι πιο υγιή
Τα αντιοξειδωτικά των αμυγδάλων βοηθούν στη μείωση του στρες και προστατεύουν από τη γήρανση του δέρματος και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις. Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται συχνά για την ικανότητά του να σβήνει τις ραγάδες και βοηθά επίσης να αποτραπεί το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πηγή φυλλικού οξέος
Το φυλλικό οξύ που υπάρχει στα αμύγδαλα χρησιμεύει ως προστασία έναντι πιθανών συγγενών ανωμαλιών στην εγκυμοσύνη. Επιπλέον, συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.