Είναι κάποιοι συνδυασμοί που το κάνουν «μπόμπα»

Το εσπρέσο μαρτίνι – το μοντέρνο κοκτέιλ που τώρα τελευταία “φοριέται πολύ” και που είναι πανταχού παρόν λέγεται πως είναι απειλή για την υγεία σας

Τον περασμένο χρόνο, το ποτό έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του πολύ και μάλιστα, είναι ένα από τα τρία «μοντέρνα κλασικά» κοκτέιλ του μενού στο διάσημο The Modern με δύο αστέρια Michelin (με 19 $ το ποτό).

Η κατανάλωση πολλαπλών φλιτζανιών εσπρέσο την ημέρα μπορεί να «αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και μερικές φορές μπορεί να είναι ο ένοχος για κολπική μαρμαρυγή, άγχος και κατάθλιψη», είπε η Δρ Johanna Contreras, καρδιολόγος στο νοσοκομείο Mount Sinai στο The Post.

«Επίσης, ο καφές μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του αλκοόλ και μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να μη συνειδητοποιούν πόσο μπορεί να καταναλώνουν, και ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ από ό,τι θα έκαναν αν παρήγγειλαν ένα ποτήρι κρασί». Ζάχαρη και καφές και αλκοόλ; Eγγύηση για μέθη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλετε περισσότερα μειονεκτήματα; Τα γλυκαντικά του μαρτίνι espresso, όπως η Kahlúa ή το απλό σιρόπι ζάχαρης, τον κάνουν πολύ πιο παχυντικό από ένα κανονικό μαρτίνι ή μια βασική σόδα βότκας. «Ψάχνετε πιθανώς ένα ρόφημα 200 έως 300 θερμίδων», είπε ο Stephens.