Δεν είναι τυχαία το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Το πρωινό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο νόστιμα γεύματα της ημέρας. Πόσο σημαντικό είναι όμως; Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ενώ άλλοι ασπάζονται την ιδέα της διαλειμματικής νηστείας (IF) και συχνά παραλείπουν το πρωινό γεύμα.

Αν και υπάρχουν περιορισμένες έρευνες που υποστηρίζουν την παράλειψη του πρωινού, υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι το πρωινό είναι ένα σημαντικό γεύμα και μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν πιο υγιεινές συνήθειες.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρωινό, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των λόγων για τους οποίους δεν πρέπει να το παραλείπετε.

Οφέλη του πρωινού

Η καθημερινή κατανάλωση πρωινού όχι μόνο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά είναι και ένα πρωινό τελετουργικό στο οποίο οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει. Έχει κάτι το να απολαμβάνεις ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης, ομελέτα και ένα φλιτζάνι καφέ ενώ διαβάζεις την εφημερίδα την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος. Το να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε ένα γεύμα αντί να βγείτε βιαστικά από την πόρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Σε μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις των συνηθειών του πρωινού στο σωματικό βάρος, την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πρωινό τείνουν να έχουν πιο υγιεινές συνήθειες από τους ομολόγους τους που παραλείπουν το πρωινό. 1 Ακολουθούν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους το πρωινό μπορεί να είναι ευεργετικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr