ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φρούτο που έχει θεαματικά αποτελέσματα στη καρδιά και τις αρτηρίες μας

100 γραμμάρια την ημέρα υπόσχονται θαύματα

Το φρούτο που έχει θεαματικά αποτελέσματα στη καρδιά και τις αρτηρίες μας

Κάποια στιγμή όταν ξεκίνησε η μόδα των superfoods, το κράνμπερι ήταν ο σταρ των φρούτων αφού οι πωλήσεις του έσπαγαν ταμεία στην ελληνική αγορά. Μια νέα μελέτη από το King’s College του Λονδίνου το ξαναφέρνει στο προσκήνιο αφού φαίνεται πως έχει θεαματικά αποτελέσματα στη καρδιά και τις αρτηρίες μας.

Εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα σε μόλις δύο ώρες από τη στιγμή που κατανάλωσαν 100 γρ. κράνμπερι είδαν τις αρτηρίες του να διογκώνονται κατά 1,5%.

Η έρευνα έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση του θαυματουργού φρούτου μπορεί να ρίξει τον καρδιακό ρυθμό, να βοηθήσει στην αρτηριακή πίεση και να αναζωογονήσει την καρδιά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που εξυμνούσαν την αντιοξειδωτική του δράση, ενώ είναι γνωστό ότι το κράνμπερι βοηθάει στο ουροποιητικό σύστημα, προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις , έχει αναλγητική δράση στο έλκος στομάχου, και λόγω των αντιοξειδωτικών βοηθάει στη πρόληψη των καρκίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.