ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναστάτωση στην Γερμανία με τον εμβολιασμό – Με διαφορετικό σκεύασμα το πρώτο και το δεύτερο εμβόλιο

Αναστάτωση στην Γερμανία με τον εμβολιασμό – Με διαφορετικό σκεύασμα το πρώτο και το δεύτερο εμβόλιο

Ένα μικρό χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Γερμανία με τους εμβολιασμούς, καθώς αρκετοί πολίτες ίσως λάβουν διαφορετικό σκεύασμα στην δεύτερη δόση, σε σχέση με την πρώτη.

Μετά τη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμού (Stiko) την Τρίτη να εμβολιάζονται μ’ αυτό μόνο οι άνω των 60, οι αρμόδιοι συνιστούν τώρα σε όσους έκαναν ήδη την πρώτη δόση με AstraZeneca να κάνουν τη δεύτερη με άλλο εμβόλιο. Στη Γερμανία υπάρχουν δύο άλλες επιλογές: το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer και εκείνο της Moderna.

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμού Τόμας Μέρτενς δήλωσε αναφορικά με τους κινδύνους που ενδεχομένως προκύπτουν για όσους έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου με AstraZeneca ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα, μιας και ελάχιστοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη με άλλο, παρόμοιο εμβόλιο. Από πειράματα με ζώα προκύπτει ότι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η ίδια. Θα πρέπει ωστόσο να εξεταστεί επιστημονικά πόσο αποδοτική είναι η προστασία των ανθρώπων μετά από εμβολιασμό με δύο διαφορετικά παρασκευάσματα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα στοιχεία», σημείωσε Μέρτενς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.