ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού – Ζητά ισότιμη προσφορά σε όλη την ΕΕ

Γερμανία: Παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού – Ζητά ισότιμη προσφορά σε όλη την ΕΕ

Η Γερμανία γνωστοποίησε ότι παραιτείται από από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς ζητά ισότιμη προσφορά εμβολίων σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, τα κράτη – μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατομμύρια εμβόλια, προκειμένου να τα διαθέσουν στην Εσθονία, την Λετονία, την Σλοβακία, την Κροατία και την Βουλγαρία. Οι χώρες αυτές βασίστηκαν ιδιαίτερα στο εμβόλιο της AstraZeneca και οι καθυστερήσεις στην παράδοση προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην πορεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τους.

Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.

«Πρόκειται για σημαντικό μήνυμα μέσα στην πανδημία, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη προς κάποιες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την έλλειψη εμβολίων», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι «τρεις χώρες μένουν εκτός και αρνούνται αυτή τη χειρονομία».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.