ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Ξεκίνησε σε γαλλικό έδαφος η παραγωγή των πρώτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπως επιβεβαίωσε η εργολήπτρια εταιρεία Delpharm, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.

«Ξεκίνησε σήμερα το πρωί», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο όμιλος Delpharm, που εμφιαλώνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech στο Ερ ε Λουάρ, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, λίγα λεπτά αργότερα από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για το θέμα στο Twitter.

«250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 να παραχθούν στη Γαλλία το 2021: αυτός είναι ο στόχος μας», έγραψε ο Μακρόν.

«Αυτό ξεκινά συγκεκριμένα από σήμερα με τα πρώτα εμβόλια των BioNTech-Pfizer που παρήχθησαν στη μονάδα της Delpharm στο Σεν Ρεμί σιρ Αβρ: μπράβο σε όλες τις ομάδες!», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα εν λόγω εμβόλια παραδόθηκαν χθες χύδην στην Delpharm από το εργοστάσιο της BioNTech στο Μάρμπουργκ στη Γερμανία, όπου παρασκευάστηκαν.

Η Delpharm έχει αναλάβει να τα τοποθετήσει σε φιαλίδια, τα οποία θα διανεμηθούν εντέλει στις αρχές που διενεργούν τους εμβολιασμούς.

Ακόμα κι αν παρήχθησαν σήμερα από το γαλλικό εργοστάσιο, δεν θα χορηγηθούν αμέσως, διότι θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας για την επικύρωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα εμβόλια αυτά δεν θα διανεμηθούν αποκλειστικά στους Γάλλους. Η Delpharm διευκρίνισε στο AFP ότι η αναλογία θα αντιστοιχεί στην ποσόστωση των εμβολίων κατά της Covid-19, που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Γαλλία στο σύνολο των παραγγελιών της, ήτοι περίπου 15%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.