ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βέλγος ιολόγος: «Οι μαζικοί εμβολιασμοί εν μέσω πανδημίας δημιουργούν πλειάδα μεταλλάξεων» (βίντεο)

Βέλγος ιολόγος: «Οι μαζικοί εμβολιασμοί εν μέσω πανδημίας δημιουργούν πλειάδα μεταλλάξεων» (βίντεο)

Την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την μετάλλαξη Δέλτα ο Βέλγος ιολόγος Kaarle Parikka τονίζει πως οι μαζικοί εμβολιασμοί εν μέσω πανδημίας δημιουργούν πλειάδα μεταλλάξεων.

Ο Βέλγος ιολόγος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «kairos» τονίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα δεδομένα είναι άκρως αντιεπιστημονικός ο μαζικός ή υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Στο ερώτημα για τη χρησιμότητα της μάσκας επικαλέστηκε τον Έλληνα καθηγητή Ιωαννίδη που σύμφωνα όπως λέει με τη μελέτη του και τις αναλύσεις που έκανε στα δεδομένα από χώρες με lockdown και μη συγκριτικά δεν υπήρξε ουσιώδης διαφορά στα θετικά αποτελέσματα.

Από αυτό ο ιολόγος συμπεραίνει ότι κι όλα τα συναφή μέτρα όπως οι μάσκες δεν αποδείχθηκε να έχουν πραγματικό θετικό αντίκτυπο.

Σαν ιολόγος λέει ότι o ιός μεταδίδεται περισσότερο και μολύνει σε εσωτερικούς παρά εξωτερικούς χώρους οπότε καταδεικνύει ότι από το lockdown δεν έχουμε σημαντικά οφέλη. Oι μάσκες με βάση μελέτες επί πληθυσμών απέδειξαν ότι δεν προσφέρουν μεγάλο κέρδος δεν έχουν σημαντική χρησιμότητα, λέει, σύμφωνα με το dimpenews.

Αποδεικνύει δε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα δεδομένα είναι άκρως αντιεπιστημονικός ο μαζικός ή υποχρεωτικός εμβολιασμός:

«Αν είχαμε ένα εμβόλιο άκρως αποτελεσματικό δεν θα ήθελα αν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος ενώ η πανδημία επιδημία είναι σ΄ εξέλιξη γιατί τα εμβόλια είναι προληπτικά μέσα… Αν έχουμε ένα εμβόλιο όχι απαραίτητα λιγότερο αποτελεσματικό ένα μονoκλωνικό εμβόλιο( σσ. όπως τα σημερινά) κι αρχίσουμε να εμβολιάζουμε όλον τον κόσμο ασκεί επιλεκτική πίεση, επιτίθεται σε μια μόνο πρωτεΐνη, θ’ ασκήσει πίεση στον ιό και τότε αυτός θα επιχειρήσει παράκαμψη και θα μεταλλαχθεί… κι επειδή αυτός είναι ένας ιός RNA (όπως ο covid19) σ΄ αντίθεση με τους ιούς DNA αυτοί έχουν αυτό το χαρακτηριστικό ότι μεταλλάσσονται τεράστια…

Eπομένως αρχίζοντας να εμβολιάζουμε σε περίοδο πλήρης εξέλιξης της πανδημίας ασκείται μια πίεση Δαρβινιστική πίεση επιλεκτική η οποία στην περίπτωση που ο ιός είναι πολύ μεταλλάξιμος θα δημιουργήσει μια πολλαπλότητα μια πλειάδα μεταλλάξεων παραλλαγών.

Aυτό είναι ένα χτύπημα πόκερ οπότε θα έχουμε με απόλυτη βεβαιότητα μεταλλάξεις που δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνες (σσ παρακάτω παραδέχεται πως μπορεί να είναι και επικίνδυνες) αλλά θ΄ ασκήσουν πίεση για να μπορέσουν ν΄ αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα κι επομένως από τη μια θα βρεθούμε με εμβόλια που είναι αναποτελεσματικά (σσ. όπως και βρεθήκαμε) κι από την άλλη που δημιουργούν παραλλαγές μεταλλάξεις που θα πάνε να μολύνουν τ΄ άτομα που είναι ήδη ασθενή ή που είναι ήδη εμβολιασμένα».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Η παν-δημία είναι μια μετάδοση ασθένειας που γενικεύτηκε αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την αγριότητα τη σοβαρότητα της ίδιας της πανδημίας. Στα μονοκλωνικά εμβόλια που τέτοια είναι όλα αυτά εκτός από κάποια κινέζικα επιλέγουμε αυτή που αποκαλούμε πρωτεΐνη spike την εκχύουμε εξωτερικά του ιού …αλλά ο ιός μεταλλάσσεται γιατί αυτός είναι ο μόνος του τρόπος να επιβιώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.