ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο πρόβλημα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Η μετάλλαξη Λάμδα είναι πιθανόν πιο ανθεκτική

Νέο πρόβλημα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Η μετάλλαξη Λάμδα είναι πιθανόν πιο ανθεκτική

«Πονοκέφαλο» στους «ειδικούς» προκαλεί η μετάλλαξη Λάμδα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Περού, καθώς σύμφωνα έρευνα ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού,.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο medrxiv.com, επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Χιλής επισημαίνουν πως τα δεδομένα δείχνουν ότι το λεγόμενο στέλεχος Λάμδα της νόσου COVID-19 θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικό από τις παραλλαγές Δέλτα, Άλφα και Γάμμα.

Ακόμα, τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19 μπορεί να μην προσφέρουν επαρκή προστασία απέναντι στη μετάλλαξη Λάμδα.

Χαρακτηριστικά, οι επιστήμονες σημειώνουν: «Τα δεδομένα μας δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι μεταλλάξεις που υπάρχουν στην ακίδα πρωτεΐνης της παραλλαγής Λάμδα δίνουν τρόπο διαφυγής στα εξουδετερωτικά αντισώματα και στην αυξημένη μολυσματικότητα».

Επισημαίνεται ότι η μετάλλαξη Λάμδα αντιπροσώπευε το 82% των περιπτώσεων της νόσου COVID-19, κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, στο Περού, το οποίο έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ακόμα, στη γειτονική Χιλή, η μετάλλαξη Λάμδα έχει εντοπιστεί στο 1/3 των πρόσφατων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Μέχρι στιγμής, η μετάλλαξη Λάμδα έχει ταυτοποιηθεί σε 27 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.