ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Φαρσαλινός: «Πρέπει να συμπληρωθεί κίτρινη κάρτα για την εμβολή που υπέστη ο Β.Κοντοζαμάνης»

Τι είπε ο Κ.Φαρσαλινός

Κ.Φαρσαλινός: «Πρέπει να συμπληρωθεί κίτρινη κάρτα για την εμβολή που υπέστη ο Β.Κοντοζαμάνης»

Ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, χαρακτήρισε την Ελλάδα «κοσμική χώρα που ζει ακόμα στο Μεσαιωνα».

«Η μετάδοση ενός νοσήματος δεν μπορεί να είναι ποινικό αδίκημα, όπως ήθελε η κυβέρνηση των αρίστων. Αυτές είναι επικίνδυνες μεσαιωνικού τύπου καταστάσεις» τόνισε μιλώντας στον Focus FM ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

«Εκτός των καταστροφών που έχουν προκαλέσει, οικονομικών, κοινωνικών και στη σωματική και ψυχική υγεία όλου του πληθυσμού, τα μέτρα είναι τόσο πετυχημένα που έχουμε ξεπεράσει στους θανάτους, όλες τις χώρες που τις παρακολουθούσαμε έντρομοι. Τους ξεπεράσαμε όλους», σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα που παρουσίασε το πρωί στον Focus FM ο Στέφανος Δαμιανίδης για την αδυναμία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας να δεχθεί για 10 ημέρες νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ του, λόγω νόσησης των εντατικολόγων των μονάδων, ο κος Φαρσαλινός τόνισε:

«Αυτό πρέπει να το διαβάσουν καλά, αυτοί όλοι οι επιστήμονες που παρουσιάζονταν ως ηθικολόγοι και έλεγαν “να πάω εγώ ως ασθενής σε ένα νοσοκομείο και να με εξετάσει γιατρός ή προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί;”. Τώρα ασφαλώς και δεν θα σε εξετάσει ανεμβολίαστος, αλλά εάν χρειαστείς ΜΕΘ , δεν θα την έχεις. Καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι οι αναστολές έχουν αυξήσει τη θνησιμότητα; Το προσωπικό δεν περισσεύει. Βλέπετε τι γίνεται με τους εμβολιασμένους. Και συνεχίζουν οι υπόλοιποι να βρίσκονται σε αναστολή, κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους με απεργία πείνας για το αυτονόητο».

Για την περίπτωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» μετά από πνευμονική εμβολή, με τους γιατρούς να εξετάζουν αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι απόρροια του long covid, ο κος Φαρσαλινός ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι καταγραφή, κίτρινη κάρτα, είτε αρέσει, είτε όχι. Η κίτρινη κάρτα δεν είναι απόδειξη ευθύνης του εμβολίου. Είναι καταγραφή συμβάντος, μετά το εμβόλιο. Εάν δε γίνει όμως, κρύβουμε την οποιαδήποτε πιθανή αιτιολογική σχέση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.