Ξεχνάτε μικρά πράγματα μέσα στην ημέρα; – Άσχημα τα νέα!

Αν δεν προσέξετε μπορεί να οδηγήσει σε Αλτσχάιμερ

Ξεχνάτε μικρά πράγματα μέσα στην ημέρα; – Άσχημα τα νέα!

Δυστυχώς, ολοένα και περισσότεροι λόγω της έντονης καθημερινότητά μας και των πολλαπλών νοητικών υποχρεώσεων μας, έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε πολλά μικροπράγματα που όμως βασανίζουν την ζωή μας.

Που έχω βάλει τα κλειδιά μου; Που έχω παρκάρει; Ξέχασα το ραντεβού που είχα σήμερα. Αν σας συμβαίνει συχνά τότε ανήκετε στο 18% των ανθρώπων που παρουσιάζουν ήπιες γνωστικές διαταραχές.

Η νόσος που απειλεί σχεδόν ένας στους 4 και θα αποτελέσει την ασθένεια με την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες δεκαετίες είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ, και σύμφωνα με νέα έρευνα συνδέεται άμεσα με το ότι ξεχνάμε κάποια μικροπράγματα μέσα στην καθημερινότητά μας.

Το 80% των Αμερικανών παρουσιάζουν ήπιες γνωστικές διαταραχές και όσο πλησιάζουμε τα 60 έτη, φαίνεται πως αυτό είναι σημάδι εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Εφιστούν την προσοχή οι ειδικοί καθώς δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την ήπια γνωστική διαταραχή, καθώς μπορεί να είσαι λειτουργικός, να οδηγείς, να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού αλλά ταυτόχρονα να ξεχάσεις τα γενέθλια του αγαπημένου σου φίλου για παράδειγμα.

Οι ασθενείς που πάσχουν δεν πηγαίνουν στον γιατρό, σε ποσοστό 40% κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο καθώς η νόσος του Αλτσχάιμερ αν εντοπιστεί αργά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Σε έρευνα της Αμερικανικής Εταιρίας Αλτχάιμερ αναφέρεται ότι περίπου το 30% όσων παρουσιάζουν ήπια γνωστική εξασθένιση παρουσιάζουν νόσο Αλτσχάιμερ εντός πενταετίας.

Υπάρχουν παράγοντες που συμβάλουν στην ήπια γνωστική διαταραχή και είναι οι εξής:

  • Παρενέργειες από μακροχρόνια χρήση φαρμάκων
  • Υπερβολικό άγχος
  • Προβλήματα ύπνου
  • Καρδιακά προβλήματα
  • Θυροειδής δυσλειτουργία
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη σε γιατρό με κάποια από τα παραπάνω προβλήματα σε συνδυασμό με το ότι ξεχνάμε μέσα στην ημέρα κρίνεται απαραίτητη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.