ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Μαύρη σαπάτη»: Το τροπικό φρούτο που έγινε viral στο Tiktok επειδή μοιάζει με σοκολάτα (βίντεο)

Πότε δεν θα την καταναλώσεις

«Μαύρη σαπάτη»: Το τροπικό φρούτο που έγινε viral στο Tiktok επειδή μοιάζει με σοκολάτα (βίντεο)

Viral στο Tiktok, έχει γίνει το τροπικό φρούτο που μοιάζει με σοκολάτα.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες βλέπουμε διάφορα βίντεο στο TikTok με άτομα να δοκιμάζουν ένα πράσινο τροπικό φρούτο, με το όνομα «μαύρη σαπάτη», το οποίο ακούγετε ότι έχει παρόμοια ή ακόμη και την ίδια γεύση με την πουτίγκα σοκολάτα και πολλοί μένουν ενθουσιασμένοι και να παροτρύνουν και άλλα άτομα να το δοκιμάσουν.

Πού φύεται το φρούτο αυτό

Η μαύρη σαπάτη είναι ένα εξωτικό, τροπικό φρούτο που είναι εγγενές στην Κεντρική Αμερική. Λαμβάνει μεγάλο ενδιαφέρον στα social media επειδή είναι μια υγιεινή εκδοχή της πουτίγκας σοκολάτας. Είναι όμως αυτή μια ακριβής περιγραφή αυτού του φρούτου;

Η μαύρη σαπάτη έχει μια πολύ ήπια, ελαφρώς γλυκιά γεύση, σαν κολοκύθα. Η υφή του είναι λεία και μοιάζει πολύ με πουτίγκα. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μαλακά φρούτα που έχουν κοκκώδη ή πολτώδη σύσταση, αυτό το φρούτο προσφέρει μια ομοιογενή υφή και παρόμοια με την κρέμα. Έχει ένα ελάχιστα αντιληπτό γλυκό άρωμα που κάποιοι δεν θα μπορέσουν να ανιχνεύσουν καθόλου.

Σε σύγκριση με την πουτίγκα σοκολάτας, η μαύρη σαπάτη είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν έχει διακριτές νότες σοκολάτας ή καφέ και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη γλυκύτητα για της γεύση της. Μερικοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι η μαύρη σαπάτη δεν έχει καθόλου γεύση. Ωστόσο, έχει μια ευχάριστη υφή που είναι παρόμοια με την πουτίγκα και μάλιστα μοιάζει αρκετά.

Πότε δεν θα την καταναλώσεις

Μια άγουρη μαύρη σαπάτη είναι στυπτική και πικρή και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Θα καταλάβετε πότε το φρούτο είναι έτοιμο πιέζοντάς το απαλά, αν παραμείνει το αποτύπωμα σας, τότε είναι ώριμο.

Για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εκδοχή της πουτίγκας σοκολάτας πιστεύουμε ότι θα απογοητευτούν πολύ. Αν και η υφή είναι αρκετά ευχάριστη, αυτό το φρούτο δεν έχει σχεδόν καθόλου γεύση και δεν έχει την κρεμώδη υφή που θα αποκτούσατε από οποιαδήποτε πουτίγκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.