Ν.Θωμαΐδης: «Σε περίπου 10-15 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας»

«Εκτοξεύθηκε το ιικό φορτίο στην Αττική»

Ν.Θωμαΐδης: «Σε περίπου 10-15 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας»

Σε περίπου 10-15 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας όπως εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα καθηγητής έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων, η οποία είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες , ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην ίδια περιοχή ξεπέρασε το 80%.

Σαφώς αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, συνοψίζοντας πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Θωμαΐδης για τις νέες παραλλαγές τις Όμικρον

Σχετικά με την Όμικρον 4 και 5 που όπως είπε έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, ανέφερε ότι «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2 ενώ σημείωσε προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. «Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος εξήγησε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.