ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση και δεύτερου αντισηπτικού – Δείτε ποιο αφορά (φώτο)

Δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση και δεύτερου αντισηπτικού – Δείτε ποιο αφορά (φώτο)

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λίγο μετά την ανάκληση του αντισηπτικού σπρέι για τα χέρια και τις επιφάνειες «Dettol», προχωρά στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ενός αντισηπτικού προϊόντος, το οποίο δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «NEX CLOREX C2 4%», διότι, ενώ, σύμφωνα με την επισήμανσή του, χρησιμοποιείται στο ανθρώπινο δέρμα με σκοπό την απολύμανση, δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου.

Η εταιρεία η οποία εισάγει το προϊόν, οφείλει να το αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Nex Clorex C2 CHG 4% 1000ml Antiseptic Solution - Nex Surgical | Skin Prep  - Operating Theatre - ALL PRODUCTS

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το NEX CLOREX C2 4%

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος ΄΄NEX CLOREX C2 4%΄΄, διότι, ενώ, σύμφωνα με την επισήμανσή του, χρησιμοποιείται στο ανθρώπινο δέρμα με σκοπό την απολύμανση, δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία ΄΄Α. Μαρκογιαννάκης & Σια Ι.Κ.Ε. – MEDICAL PRODUCTS TRUST LINARI΄΄, ως εισαγωγέας του εν λόγω προϊόντος, οφείλει να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.