ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέθαναν δύο παιδιά από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και ο ΕΟΔΥ δεν ενημέρωσε

Τρία παιδιά, συνολικά, και όχι ένα, όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους δύο μήνες από στρεπτόκκοκο

Πέθαναν δύο παιδιά από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και ο ΕΟΔΥ δεν ενημέρωσε

Την στιγμή που ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοκλής Ζαούτης εμφανιζόταν καθησυχαστικός για τον στρεπτόκκοκο τύπου Α, απέκρυψε δύο νέους θανάτους παιδιών από την συγκεκριμένη λοίμωξη.

Τρία παιδιά, συνολικά, και όχι ένα, όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους δύο μήνες από στρεπτόκκοκο.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από στρεπτόκκοκο Α συνολικά τρία παιδιά, το πρώτο τον Φεβρουάριο και τα άλλα δύο τον Μάρτιο.

Μάλιστα, το τελευταίο θύμα της νόσου είναι ένα βρέφος μόλις 18 μηνών.

Ο ΕΟΔΥ έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο τον θάνατο της 6χρονης από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου και δεν έχει κάνει καμία νέα ενημέρωση.

Άγνωστος είναι ο λόγος, επίσης, για τον οποίο οι υπεύθυνοι δεν έκαναν γνωστούς τους θανάτους των δύο παιδιών ενώ προώθησαν κανονικά τα στοιχεία στο ECDC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.