ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εurostat: 10,1% υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα τον Μάιο

Γιατί συμβαίνει αυτό στις χώρες που εμβολιάστηκαν περισσότερο;

Εurostat: 10,1% υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα τον Μάιο

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat με βάση τα οποία η υπερβολική θνησιμότητα στην ΕΕ είναι αυξημένη σε σχέση με την προ πανδημίας Covid-19 εποχή και ένα χρόνο μετά την ολοκληρωτική λήξη των εγκλεισμών και των αναγκαστικών μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και στην Ελλάδα μάλιστα έφτασε ακόμα και το 10,1% τον μήνα Μάιο!

Σημειώνεται ότι τους  τελευταίους μήνες παρουσιάζεται εκ νέου έξαρση των θανάτων νέων ανθρώπων, είτε από ανακοπές καρδιάς, είτε από εγκεφαλικά, ενώ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και αυτοάνοσες ασθένειες με τάχιστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Απρίλιο του 2023, η υπερβολική θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιο) και διαμορφώθηκε στο +2,7% πάνω από την αρχική τιμή (μέσος αριθμός θανάτων για την ίδια περίοδο το 2016-2019) και κατά τον Μάιο του 2023 έφτασε το +2,9%!

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023, το ποσοστό θνησιμότητας επέστρεψε σε επίπεδα μεγαλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Τον Φεβρουάριο του 2023, δεν υπήρξε υπερβολική θνησιμότητα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας όπου ο δείκτης έπεσε στο -1,5%.

«Όταν κοιτάζουμε κάποιες από τος χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ορισμένες από τις φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπτωματικά κάποιες από τις χώρες που δεν εμβολίασαν τον πληθυσμό τόσο πολύ, βλέπουμε τη Βουλγαρία με 8,7% λιγότερη θνησιμότητα και τη Ρουμανία με 12% λιγότερη θνησιμότητα. Σε αυτές τις χώρες τα ποσοστά είναι λιγότερα από αυτά που αναμέναμε».

Αντίθετα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η πλεονάζουσα θνησιμότητα κινείται σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα!

Στην Ελλάδα ειδκά ο δείκτης ξεπέρασε το 9% τον Απρίλιο και το 10,1% τον Μάιο ενώ προεκλογικά και ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει υπερβάλλουσα θνησιμότητα ακόμα και της τάξεως του 12%! Βέβαια όλα αυτά μετά την συντριπτική νίκη του Κ.Μητσοτάκη «ξεχάστηκαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.