ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Λόγω επιπλοκών από στρεπτόκοκκο πέθανε το 6χρονο κορίτσι που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο

Είχε αρχικά συμπτώματα βήχα και πυρετού

Θεσσαλονίκη: Λόγω επιπλοκών από στρεπτόκοκκο πέθανε το 6χρονο κορίτσι που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο

Ένα κοριτσάκι 6,5 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω επιπλοκών που της προκάλεσε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο.

Το τραγικό περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μετά τη σχετική ενημέρωση που έκανε το νοσοκομείο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με το ECDC, από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη, έπειτα από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και οστρακιά, αλλά με χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α θεωρείται η πιο κοινή αιτία βακτηριακής φαρυγγίτιδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο είναι παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.