ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα

Ο μέσος άνθρωπος περνά 6 μήνες της ζωής του στην τουαλέτα

Το λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα

Το να πηγαίνουμε προληπτικά στην τουαλέτα πριν φύγουμε από το σπίτι είναι μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια, ιδίως πριν από μεγάλα ταξίδια, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε πως έχει επιπτώσεις στην υγεία του πυελικού μας εδάφους.

Όπως εξήγησε Τίφανι, φυσικοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στην υγεία του πυελικού εδάφους στη βρετανική εφημερίδα «Metro», πρόκειται για μια πρακτική η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στο πυελικό έδαφος και την ουροδόχο κύστη μας.

Αυτό συμβαίνει διότι όταν πηγαίνουμε τουαλέτα χωρίς άμεση ανάγκη ούρησης, αδειάζουμε την κύστη μας χωρίς να είναι ακόμα γεμάτη. Εάν αυτό το κάνουμε συστηματικά, τα σήματα μεταξύ εγκεφάλου και ουροδόχου κύστης μπερδεύονται.

Σε βάθος χρόνου, λοιπόν, το σώμα μας συνηθίζει και θεωρεί ότι η κύστη μας έχει μικρότερη χωρητικότητα και μαθαίνει να λειτουργεί έτσι και σιγά – σιγά να αποδυναμώνεται.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα φυσικοθεραπείας «The Physiospot», «το σώμα μας όχι μόνο νιώθει την ανάγκη να αδειάζει την ουροδόχο κύστη χωρίς αυτή να είναι εντελώς γεμάτη, αλλά η κύστη μας μπορεί μάλιστα να συρρικνωθεί».

Η σμίκρυνση και η αποδυνάμωση της ουροδόχου κύστης μας αφενός έχει ως αποτέλεσμα να επισκεπτόμαστε περισσότερες φορές την τουαλέτα μέσα στη μέρα, αφετέρου μπορεί να προκαλέσει ακράτεια.

Σημειώνουμε εδώ ότι η ακράτεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, ιδίως στις γυναίκες άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ακράτεια θα επηρεάσει κάποια στιγμή το 50% των ενηλίκων γυναικών, ενώ το 75% των γυναικών άνω των 65 αναφέρουν πιο συστηματικά προβλήματα με την ακράτεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.