ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη πτώση έως και 10% στο ρωσικό χρηματιστήριο μετά και τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Μεγάλη πτώση έως και  10% στο ρωσικό χρηματιστήριο μετά και τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Το νέο κύμα αμερικανικών κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών χτύπησε με ορμή το χρηματιστήριο της Μόσχας και οδήγησε σε πτώση έως και άνω του 10% τους βασικούς δείκτες.

Οι ρωσικές μετοχές οδεύουν στη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τεσσάρων ετών και παράλληλα το ρούβλι καταρρέει. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του βασιλιά του αλουμινίου και κοντινού συνεργάτη του Βλ. Πούτιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίο βλέπει τις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας του να υποχωρούν έως και 50%.

Η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να διαβεβαιώσει ότι θα προστατεύσει τους Ρώσους επιχειρηματίες στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις, ωστόσο ξένα μέσα μεταδίδουν ότι ακόμη και οι τράπεζες που ελέγχονται από το κράτος διστάζουν να συνεχίσουν να έχουν την ίδια σχέση μαζί τους.

Οι πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σηματοδοτούν την πρώτη φορά που επηρεάζονται μεγάλες εισηγμένες ρωσικές εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια. «Πρόκειται πλέον για δεδικασμένο», σημειώνει στο Bloomberg ο αναλυτής της Citigroup, Μπάρι Έρλιχ. «Αν μπορεί να χτυπηθεί η Rusal τότε οποιαδήποτε ρωσική επιχείρηση μπορεί να χτυπηθεί», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δείκτης MICEX καταγράφει απώλειες 8,87% και ο δείκτης RTSI υποχωρεί κατά 11,40%. Εταιρείες όπως η Rusal και η En+ διεύρυναν τις απώλειες. Η En+ βρέθηκε να υποχωρεί 17% στη Μόσχα όταν η ρυθμιστική αρχή της Μ. Βρετανίας ανέστειλε τη διαπραγμάτευσή της. Η Rusal έχασε 50% στο Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.