ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

AC-27J, ο επίδοξος αντικαταστάτης του AC-130;

AC-27J, ο επίδοξος αντικαταστάτης του AC-130;

Η πρόταση αναθεώρησης του Πενταγώνου για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2008 περιλαμβάνει διάθεση κεφαλαίων…

Η πρόταση αναθεώρησης του Πενταγώνου για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2008 περιλαμβάνει διάθεση κεφαλαίων ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια ενός αεροσκάφους C-27J Spartan και την μετατροπή του σε πρωτότυπο αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης AC-XX.

Το αίτημα προέρχεται από την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (AFSOC) της αμερικανικής Αεροπορίας, που υποστηρίζει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό έτοιμες και δοκιμασμένες λύσεις όπλων και συστημάτων.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι μετατροπές θα περιλαμβάνουν και νέα συστήματα αμυντικών αντιμέτρων, ηλεκτροοπτικά συστήματα επιτήρησης, συστήματα ραντάρ επιτήρησης εδάφους αλλά και πύργους στοχοποίησης. 

Παράλληλα όμως και με βάση το ως τώρα κόστος του προγράμματος του C-27J, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση και τα επόμενα οικονομικά έτη.

Η AFSOC φαίνεται ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την διαθεσιμότητα των υφιστάμενων AC-130 και διερευνά τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές για την αντικατάστασή τους.

Το C-27J έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να επιχειρεί από μικρούς και απροετοίμαστους διαδρόμους, αλλά είναι οπωσδήποτε μικρότερο και θα διαθέτει μειωμένη ισχύ πυρός και αναχορηγία πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το AC-130H/U κοστίζει περί τα 100 και πλέον εκατομμύρια δολάρια. Η AFSOC πάντως επιθυμεί την αποδέσμευση και επιπλέον κονδυλίων της τάξης των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την διενέργεια μελέτης επιτευξιμότητας για το πρόγραμμα AC-XX και σχετικές αναλύσεις…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.