ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αποκεφαλισμός 15 μαχητών από Ισλαμιστές στο Αφγανιστάν

Αποκεφαλισμός 15 μαχητών από Ισλαμιστές στο Αφγανιστάν

Εσωτερική διαμάχη στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, κατέληξε στον αποκεφαλισμό 15 μαχητών από ισλαμιστές.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το ΙΚ, ο τοπικός βραχίονας του οποίου είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, μια παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το σύγχρονο Αφγανιστάν.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι 15 μαχητές του ΙΚ εκτελέστηκαν έπειτα από μια διαμάχη στο εσωτερικό της οργάνωσης, γνωστής για την ωμότητά της. Οι εκτελέσεις διαπράχθηκαν στην Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, μια βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ πρωτεύουσα της επαρχίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν όπου το ΙΚ πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Οι Ταλιμπάν και το ΙΚ συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις είναι στόχος βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές του ΙΚ είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.