ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Δεν αποκλείει διάλογο με τη Χαμάς ο Σιμόν Πέρες

Δεν αποκλείει διάλογο με τη Χαμάς ο Σιμόν Πέρες

Ο Σιμόν Πέρες, πρόεδρος του Ισραήλ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως δεν τον βρίσκει αντίθετο το ενδεχόμενο ενός διαλόγου με το κίνημα της Χαμάς για την εξουσία στη Γάζα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ισλαμιστική οργάνωση θα τερματίσει τη βία και θα αναγνωρίσει το Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να συνομιλήσουμε με τη Χαμάς, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ανταπόκριση» δήλωσε ο Πέρες υποδεχόμενος τους επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ με αφορμή το ημερολογιακό νέο έτος.

Όσον αφορά στη Γάζα, η Χαμάς «θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει ειρήνη ή πόλεμο», υποστήριξε ο πρόεδρος στις δηλώσεις του στα Αγγλικά, οι οποίες μεταδόθηκαν από τη ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων.

«Εάν η Χαμάς σεβασθεί τις προϋποθέσεις που επιτάσσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσία και ΗΠΑ), αυτές της διεθνούς κοινότητας, τις δικές μας, τότε μπορούμε να εμπλακούμε σε διαπραγματεύσεις με αυτήν. Θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των όπλων και της ειρήνης» κατέληξε ο Πέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.