ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς θεωρεί λάθος την επέμβαση στο Ιράκ

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς θεωρεί λάθος την επέμβαση στο Ιράκ

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έκαναν «λάθος» με την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ, όπως αποκαλύπτει μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που διενεργήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την εισβολή για την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, στα τέλη του 2011, δείχνει ότι η αμερικανική κοινή γνώμη δεν έχει αλλάξει σημαντικά από το 2009. Και τότε, όπως και τώρα, το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν ήταν λάθος ο πόλεμος.

Την εποχή της εισβολής, την άνοιξη του 2003, οι Αμερικανοί σε ποσοστό 75% έκριναν ότι δεν ήταν λάθος η επέμβαση στο Ιράκ. Πέντε χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, όταν οι απώλειες είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, η τάση είχε αντιστραφεί καθώς το 63% χαρακτήριζε “λάθος” τον πόλεμο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στο διάστημα 7-10 Μαρτίου σε δείγμα 1.022 ενηλίκων. Από όσους δήλωσαν ότι είναι Δημοκρατικοί, το 73% χαρακτήρισε τον πόλεμο λάθος ενώ το 22% εξακολουθεί να εγκρίνει την απόφαση που είχε λάβει ο τότε Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Τρεις στους δέκα Ρεπουμπλικάνους κρίνουν “λάθος” τον πόλεμο, όμως το 66% πιστεύει ότι η απόφαση ήταν σωστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.