ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προμήθεια τεσσάρων νέων UAV επιτήρησης πεδίου μάχης από την Ισπανία

Προμήθεια τεσσάρων νέων UAV επιτήρησης πεδίου μάχης από την Ισπανία

Το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στις 19 Ιανουαρίου 2007 την έγκριση προμήθειας τεσσάρων νέων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV: Unmanned Air Vehicle) επιτήρησης πεδίου μάχης και καταγραφής εχθρικών τακτικών κινήσεων.

Η προμήθεια γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος PASI (Platforma Autonoma Sensorizada de Inteligencia). Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα του συστήματος PASI θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση προς υποστήριξη των ισπανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπου σήμερα μεγάλες περιοχές επιτηρούνται με τη χρήση ελικοπτέρων τα οποία βάζουν πάρα πολλές ώρες υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω των ιδιαζόντων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της χώρας αυτής. Το σύστημα επιτήρησης του προγράμματος PASI, το ύψος του οποίου αναμένεται ότι θα ανέλθει σε 17 εκατ. ευρώ τα οποία θα καταβληθούν στο σύνολό τους στη χρονιά που διανύουμε, θα περιλαμβάνει τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έναν πλήρη σταθμό ελέγχου στο έδαφος, πλήρη συστήματα εκτόξευσης-απογείωσης και περισυλλογής μετά την προσγείωση, έναν ειδικά διαμορφωμένο επίγειο σταθμό για την συλλογή και την επεξεργασία των πληροφοριών που θα λαμβάνονται από τα αεροσκάφη και έναν κινητό-φορητό σταθμό βίντεο για την παρακολούθηση της εικόνας που θα παρέχεται από τα UAV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.