ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η εξέλιξη των δοκιμών του αερομεταφερόμενου λέιζερ ABL

Η εξέλιξη των δοκιμών του αερομεταφερόμενου λέιζερ ABL

Το αερομεταφερόμενο λέιζερ (ABL: Airborne Laser) YAL-1A, ένα τροποποιημένο αεροσκάφος Boeing 747-400F (Freighter) επέστρεψε πρόσφατα στην αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια, μετά από περίοδο διακοπής των πτητικών δοκιμών του.

Η διακοπή έγινε λόγω της εκτέλεσης εργασιών εφαρμογής σειράς τροποποιήσεων που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Wichita του Κάνσας. Οι τροποποιήσεις περιέλαβαν την εγκατάσταση στο αεροσκάφος ενός καταυγαστήρα ελέγχου πυρός και ενός καταυγαστήρα (illuminator) ελέγχου της ακτίνας του λέιζερ COIL (Chemical Oxygen Iodine Laser) το οποίο είναι σύστημα υψηλής ενέργειας, ειδικά σχεδιασμένο για την καταστροφή πυραύλων. Στο πλαίσιο των εργασιών τροποποίησης του αεροσκάφους συμπεριλήφθηκε και η ενίσχυση του δαπέδου της καμπίνας του, καθώς και η εγκατάσταση σε αυτό ενός αριθμού δεξαμενών για το χημικό καύσιμο του COIL. Στη φάση των δοκιμών που θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες, προβλέπεται η εκτέλεση αριθμού πτήσεων σε συνεργασία με ένα αεροσκάφος NC-135E Big Crow, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα αναπαράστασης στόχων για τον έλεγχο των πραγματικών δυνατοτήτων των καταυγαστήρων λέιζερ του YAL-1A στον εντοπισμό και τον εγκλωβισμό ιπτάμενων στόχων και την καταγραφή των ατμοσφαιρικών συνθηκών. Το πρόγραμμα Airborne Laser (ABL) διεξάγεται υπό την εποπτεία και την ευθύνη της Υπηρεσίας Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA: Missile Defense Agency) των ΗΠΑ και θα ενταχθεί σε υπηρεσία πλαισιώνοντας τα πυραυλικά συστήματα που διατίθενται για τον σκοπό αυτό σήμερα.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.