ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

F-22A Raptor με πρόβλημα στην καλύπτρα

F-22A Raptor με πρόβλημα στην καλύπτρα

Στις 10 Απριλίου 2006, στην αεροπορική βάση Langley, όπου εδρεύει η 1η Πτέρυγα Μαχητικών (1st Fighter Wing) της Αμερικανικής αεροπορίας, η πρώτη μονάδα που επιχειρεί με το νέο υπερ-μαχητικό F-22A Raptor, ένα ατύχημα έλαβε χώρα.

Συγκεκριμένα στις 08.15 το πρωί το αεροσκάφος με αριθμό σειράς 03-041 είχε ένδειξη για παραμονή της καλύπτρας του σε μη ασφαλισμένη θέση. Προσπάθειες του χειριστή για την επίλυση του προβλήματος με κυκλική επανάληψη των προβλεπόμενων ενεργειών απέτυχαν και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την ασφάλιση της καλύπτρας στην κλειστή θέση της και την παγίδευση του χειριστή στο κόκπιτ. Προσπάθειες για το χειροκίνητο άνοιγμα της καλύπτρας απέτυχαν. Για την ενημέρωση και διερεύνηση όλων των πιθανών λύσεων του προβλήματος η 27η Μονάδα Συντήρησης Αεροσκαφών (27th AMU: Aircraft Maintenance Unit) επικοινώνησε τόσο με την κατασκευάστρια Lockheed Martin όσο και με το γραφείο προγράμματος του συστήματος F-22A. Τελικά αφού εξετάστηκαν όλες οι πιθανότητες αποφασίστηκε η κοπή της καλύπτρας από πυροσβέστες της μονάδας και η εξαγωγή του χειριστή. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία πέντε ώρες αργότερα, στις 13.15. Τοι κόστος αντικατάστασης της καλύπτρας υπολογίστηκε σε 182.205 δολάρια ΗΠΑ.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το συμβάν εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.