ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τουρκία: Το φθινόπωρο η απόφαση για τα επιθετικά ελικόπτερα

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το τουρκικό πρόγραμμα προμήθειας 30 επιθετικών ελικοπτέρων από την Τουρκία μετά την επιλογή δύο υποψηφίων, με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης να δηλώνουν ότι η απόφαση αναμένεται να ληφθεί περί το φθινόπωρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθει στα 2 δις δολάρια θα διεκδικήσουν η εταιρία Denel Aviation της Νότιας Αφρικής που προτείνει το CSH-2 Rooivalk και η AgustaWestland από την Ιταλία που προτείνει το A129 Mangusta. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο προτάσεις δεν διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά στα ανταλλάγματα που προτείνουν στη μεταφορά τεχνολογίας, τα βιομηχανικά οφέλη και στην τιμή. Κατά συνέπεια, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός. Πολύ αναλυτές ωστόσο υποστηρίζουν ότι τελικός νικητής έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα είναι η εταιρία της Νότιας Αφρικής, κυρίως διότι μέσω της επέκτασης της διμερούς συνεργασίας Τουρκίας-Νότιας Αφρικής η Άγκυρα ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία που διαθέτουν οι Νοτιοαφρικανοί σε μια σειρά στρατιωτικούς τομείς που ενδιαφέρουν πολύ τους Τούρκους στρατηγούς. Επίσης, εξυπηρετούνται και τα σχέδια «απεξάρτησης» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από «παραδοσιακούς» προμηθευτές οπλικών συστημάτων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που παγίως αρνούνται να προχωρήσουν σε ουσιαστική μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.