ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισλαμιστές έχουν αποκλείσει το κοινοβούλιο της Λιβύης

Ισλαμιστές έχουν αποκλείσει το κοινοβούλιο της Λιβύης

Σε διαμαρτυρία για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην οποία, όπως λένε, υπάρχουν υπουργοί που σχετίζονται με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, δεκάδες ένοπλοι ισλαμιστές συνέρρευσαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης και το απέκλεισαν.

Έξω από το κτίριο είναι συγκεντρωμένοι άνδρες από τη Μισράτα και την Τρίπολη αλλά και αρκετά φορτηγάκια με αντιαεροπορικά όπλα στις καρότσες τους, ένα συνηθισμένο ακόμα και σήμερα κατάλοιπο του περσινού εμφυλίου.

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου η χώρα πέρασε περίοδο αβεβαιότητας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης που εγκρίθηκε από το σώμα μόλις την Τετάρτη, χωρίς, όπως φαίνεται να ικανοποιήσει όλους τους Λίβυους.

Σε διαμαρτυρία οι ένοπλοι –κάποιοι φορούν στολές με παραλλαγή– απέκλεισαν αργά την Τετάρτη το κτίριο του Κογκρέσου. Σύμφωνα με το BBC ορισμένοι είναι από τη Μισράτα και άλλοι από την Τρίπολη.

Οι φρουροί του κτιρίου πήραν την εντολή να μην εμπλακούν με τους εισβολείς.

Σύμφωνα με αναφορές γίνονται συνομιλίες για τον τερματισμό της κατάστασης.

Η κυβέρνηση του Αλί Ζιντάν έχει και ισλαμιστές και φιλελεύθερα στοιχεία αλλά και υπουργούς από όλες τις γεωγραφικές ζώνες σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης, χρειάστηκαν δε διαπραγματεύσεις εβδομάδων πριν συγκροτηθεί βιώσιμο σχήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.