ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ιράκ: Δύο νεκροί στις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Ιράκ: Δύο νεκροί στις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Τουλάχιστον δυο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στο νότιο Ιράν και στην πόλη Νασιρίγια και στις σημερινές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

Ακόμη 26 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Βαγδάτη, καθώς διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντέλ Αμπντούλ Μάχντι στο Ιράκ.

Η κατάσταση στο Ιράκ είναι τεταμένη και οι βίαιες διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάσθηκε από διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Νασιρίγια, και εισέβαλε στην κατοικία ενός τοπικού αξιωματούχου, έκανε γνωστό η αστυνομία.

Φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών αφού οι τελευταίοι πυρπόλησαν το κτίριο, πρόσθεσε η ίδια πηγή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν 17.

Στη Βαγδάτη, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να προσπαθήσουν να διαλύσουν διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Από τους 26 τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χτυπήθηκαν κατ’ ευθείαν στο κεφάλι από κάνιστρα δακρυγόνων, δήλωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Οι ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ είχαν προειδοποιήσει πως θα απαντήσουν πιο δυναμικά στις σημερινές κινητοποιήσεις. Ενώ τα δακρυγόνα χρησιμοποιούνταν χθες για να απωθήσουν μόνον όσους επιχειρούσαν να πλησιάσουν την οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας, σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον όλων όσων είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters δακρυγόνα εκτοξεύονταν εναντίον των συγκεντρωμένων κάθε 15 λεπτά, κάτι που εξόργισε παραπάνω τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εναντίον των πολιτικών ελίτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.