ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε τζαμί στο Αφγανιστάν – Υπάρχει νεκρός (φώτο)

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε τζαμί στο Αφγανιστάν – Υπάρχει νεκρός (φώτο)

Σε κεντρικό τζαμί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν του Καμπούλ, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, καθώς ένας βομβιστής αυτοκτονίας εκτινάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός και τρεις τραυματίες.

​Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε αίθουσα στο τέμενος στις 7:25 μ.μ. τοπική ώρα.

Το τζαμί βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ.

Τεταμένη η κατάσταση στο Αφγανιστάν

Η τεταμένη κατάσταση στο Αφγανιστάν επιδεινώθηκε από τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τουλάχιστον δέκα περιστατικά που προκάλεσαν τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Νωρίτερα σήμερα, επτά πολίτες σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας στην περιοχή Χαν Αμπάντ της βόρειας επαρχίας Κουντούζ του Αφγανιστάν, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι βίαιες επιθέσεις και βομβιστικές εκρήξεις συνεχίζονται στο Αφγανιστάν, παρά την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ.

Η συμφωνία είχε ως στόχο να ανοίξει τον δρόμο για την απόσυρση στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα εντός 14 μηνών και την έναρξη συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνομιλίες επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου, αλλά καθυστέρησαν λόγω της εκλογικής κρίσης στο Αφγανιστάν, καθώς και εξαιτίας των αμοιβαίων διαφωνιών σχετικά με την απελευθέρωση κρατουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.