ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεξικό: Δημοσιογράφος που επέκρινε την κυβέρνηση δέχτηκε επίθεση από ενόπλους

Ανέφερε ότι σώθηκε καθώς το αυτοκίνητό του είναι θωρακισμένο

Μεξικό: Δημοσιογράφος που επέκρινε την κυβέρνηση δέχτηκε επίθεση από ενόπλους

Επίθεση από αγνώστους που πυροβόλησαν εναντίον του χωρίς να τον πετύχουν ανακοίνωσε ότι δέχτηκε ο Σίρο Γκόμες Λέιβα, ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στο Μεξικό.

Ο Μεξικανός πρόεδρος εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στον Λέιβα, τον οποίο είχε επικρίνει δύο ημέρες νωρίτερα.

«Στις 23:10 της Πέμπτης, τοπική ώρα, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι μου, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με πυροβόλησαν, προφανώς με σκοπό να με σκοτώσουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πρόσθεσε ότι σώθηκε καθώς το αυτοκίνητό του είναι θωρακισμένο και ανάρτησε φωτογραφίες από τη ζημιά που προκάλεσαν οι σφαίρες στο παρμπρίζ, στα τζάμια και στο αμάξωμα.

Ο δημοσιογράφος είναι γνωστός στο Μεξικό για την κριτική του που ασκεί στην κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος συχνά του απαντά δηκτικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη σχολίασε ότι είναι «επικίνδυνο για την υγεία» να ακούει κανείς τον Γκόμες Λέιβα και άλλους που επικρίνουν το κυβερνητικό έργο. «Φανταστείτε αν δεν ακούγατε κανέναν άλλον παρά μόνο τον Σίρο μέχρι και όγκος στον εγκέφαλο θα μπορούσε να εμφανιστεί».

«Θέλω να στείλω την αλληλεγγύη μου, τη στήριξή μου στον Σίρο Γκόμες Λέιβα», είπε ο πρόεδρος. «Είναι ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης και το να επιτίθεσαι σε ένα πρόσωπο σαν τον Σίρο προκαλεί πολιτική αστάθεια», σχολίασε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ εξέφρασε την αλληλεγγύη, την εκτίμηση και τη στήριξή του στον δημοσιογράφο, ευχόμενος να εντοπιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μεξικό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Από το 2000, πάνω από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί και τα περισσότερα από τα εγκλήματα έμειναν ατιμώρητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.