ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Ενέσεις ηθικού” του Α/ΓΕΕΘΑ στο Πολεμικό Ναυτικό

“Ενέσεις ηθικού” του Α/ΓΕΕΘΑ στο Πολεμικό Ναυτικό

“Ενέσεις ηθικού” μέσω twitter, από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στο Πολεμικο Ναυτικό που έχει τους περισσότερους “δυσαρεστημένους” λόγω οικονομικής κρίσης (απόλυτα δικαιολογημένα): Η παλιά φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ F464 του Πολεμικού Ναυτικού εκτέλεσε συνεκπαίδευση με την επίσης απαραχαιωμένη τύπου Duke (Type 23) φρεγάτα HMS MONTROSE F236 του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) και τα πήγε μια χαρά.

«Μπράβο σε Κυβερνήτη και πλήρωμα της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ για την συνεκπαίδευση με τη HMS MONTROSE. Προβολή ισχύος και αποτροπή», έγραψε στο twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, για τη συνεκπαίδευση των δύο μονάδων επιφανείας στη διαδικτυακή πύλη του Royal Navy αναρτήθηκε και σχετική είδηση.

Στο πλαίσιο άσκησης στη Μεσόγειο οι φρεγάτες HMS Montrose F236 και ΚΑΝΑΡΗΣ F464 «καταδίωξαν η μία την άλλη μέσα στην νύχτα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα συστήματα παθητικού εντοπισμού στόχου που διαθέτουν», χρησιμοποίησαν τα όπλα προσβολής στόχων επιφανείας που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένης και εικονικής εκτόξευσης κατευθυνόμενου βλήματος επιφανείας – επιφανείας RGM-84 Harpoon και αφού έπαιξαν “πόλεμο”, αντάλλαξαν αναμνηστικά και .. όλα καλά.

Η ελληνική φρεγάτα, «χρησιμοποιώντας το ναυτικό πυροβόλο OTO Melara διαμετρήματος 3 ιντσών επέδειξε υψηλή ακρίβεια και ταχυβολία, ολοκληρώνοντας με άριστο τρόπο την αποστολή της». Μάλιστα, οι δηλώσεις του Βρετανού υποπλοιάρχου Chris Poulson που επέβαινε στη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ είναι διθυραμβικές:

«Έτυχα πολύ θερμής υποδοχής από τους Έλληνες συμμάχους και εντυπωσιάστηκα από τον επαγγελματισμό και το ηθικό όλων όσων συνάντησα. Φέρνω μαζί μου το πόσο παρόμοια λειτουργούν τα δύο ναυτικά και πόσα κοινά έχουν. Είναι μία εμπειρία που θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό».

Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότιτι δεν έχουν υποστείλει ποτέ την σημαία τους. Κατά τα λοιπά, το βρετανικό Ναυτικό είχε μετάσχει και αυτό ενεργά στο κυνήγι και την θανάτωση των Ελλήνων της Κύπρου. Ήταν το “Ευχαριστώ” της πάλαι ποτέ “Μεγάλης” Βρετεανίας για τα όσα έδωσε η Ελλάδα στον συμμαχικ΄αγώνα στον Β’ΠΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.