Ν.Χαρδαλιάς: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Ετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο»

Ν.Χαρδαλιάς: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Ετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο κι είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής».

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε σχέση με την άφιξη των τουριστών και άλλους επιδημιολογικούς κινδύνους, δηλώνει ότι «φοβάμαι μην αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια» ενώ επιβεβαιώνει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις που είχε στη διάθεσή του όριζαν ότι ίσως οι νεκροί από τον κορωνοϊό να ξεπερνούσαν τους 13.000.

​Ακόμα αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές αυτού του τετραμήνου, στην προετοιμασία των ηλεκτρονικών «μοντέλων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον «σκληρό» λόγο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλάει για την παραμονή σε υψηλό βαθμό επιφυλακής. «Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να μελετάμε καθημερινά τις εξελίξεις και να προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο και παραμένουμε σε υψηλό βαθμό επιφυλακής και εγρήγορσης» αναφέρει.

Λέει ακόμη ότι αυτό που τον προβληματίζει πιο πολύ από όλα είναι ο «κακός» εαυτός μας: «Μήπως τα ελάχιστα νέα κρούσματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες, μας κάνουν να νιώσουμε μια υπέρμετρη ασφάλεια, να πιστέψουμε ότι η πανδημία βρίσκεται πλέον οριστικά και αμετάκλητα πίσω μας και ότι δεν χρειάζεται να τηρούμε τα ενδεδειγμένα ανά περίπτωση μέτρα ατομικής προστασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τονίζει, «αν συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τους κανόνες, θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση όποιες και αν είναι οι εξελίξεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.