ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Σε καραντίνα οικισμός στη Ροδόπη (upd)

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Σε καραντίνα οικισμός στη Ροδόπη (upd)

(upd 20:51) Έκτακτα μέτρα περιορισμού θα εφαρμοστούν στον δήμο Ιάσμου στη Ροδόπη, ενώ σε καραντίνα θα τεθεί ο οικισμός του Ιάσμου μετά από κρούσματα κορονοϊού.

Τα οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου είναι:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες

Τα μέτρα που αφορούν στον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου είναι:

  • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
  • Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
  • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Επίσης:

  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές εντός και εκτός οικισμού .
  • Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Αρχικό κείμενο 20:44

Έπειτα από τα 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή του Εχίνου, η Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας κάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό άλλων 11 κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή του Εχίνου, αλλά και συνολικά 5 κρουσμάτων στο χωριό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου Ροδόπης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την περιοχή όπου αρχικά είχαν βρεθεί θετικοί μια μητέρα με το παιδί της και σήμερα βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα- μέλη της ίδιας οικογένειας. Το Αγίασμα είναι χωριό του Ιάσμου με περίπου 200 κατοίκους. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μύκης, έδρα του οποίου είναι ο Εχίνος, χαρακτηρίζεται μεν δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη. Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν είχε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και είχε ζητήσει την επιβολή καραντίνας στην περιοχή για να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν δεκαπέντε νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 είναι στον Εχίνο, ένα στην Αττική και τα υπόλοιπα μεμονωμένα στη βόρειο Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.