ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Πεντάγωνο προμηθεύεται νέους δορυφόρους…

Το Πεντάγωνο προμηθεύεται νέους δορυφόρους…

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενέκρινε την διάθεση κονδυλίων για την προμήθεια δορυφόρων τηλεπισκόπησης εμπορικών…

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενέκρινε την διάθεση κονδυλίων για την προμήθεια δορυφόρων τηλεπισκόπησης εμπορικών προδιαγραφών προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει σαν συμπληρωματικούς στο υπάρχον δίκτυο δορυφόρων του.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο αύξησε τα υπάρχοντα κονδύλια που διατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες λειτουργίας δορυφόρων τηλεπισκόπησης προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των φωτογραφιών που προμηθεύεται και με αυτόν τον τρόπο.

Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα προστριβών μεταξύ του Πενταγώνου, του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης (NRO), της Αεροπορίας αλλά και του Γραφείου του Υπουργού Άμυνας ως προς το ποια υπηρεσία θα αγόραζε τους δορυφόρους αυτούς, έναντι 1,7 δις δολαρίων.

Οι νέοι δορυφόροι πρόκειται να τεθούν σε τροχιά το 2012. Της προμήθειας θα ηγηθεί τελικά το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης.

Έχει ασκηθεί ευρεία κριτική στην πολιτική προμήθειας φωτογραφικού υλικού υψηλής ανάλυσης από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς υποστηρίζεται ότι κατά κάποιο τρόπο αυτό που γίνεται είναι η απόκτηση, ξανά, δυνατοτήτων που υπάρχουν ήδη σε χαμηλότερες τιμές.

Ιδιωτικές εταιρείες που αναμένεται να θέσουν νέους ιδιόκτητους δορυφόρους σε τροχιά μέχρι το 2013 όπως η GeoEye και η DigitalGlobe χρεώνουν λιγότερο για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Ενδεικτικά, ο δορυφόρος GeoEye 1 που τοποθετήθηκε σε τροχιά στις 6 Σεπτεμβρίου, κόστισε μόλις 502 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει τον δορυφόρο, την εκτόξευση, την ασφάλισή του, και τέσσερεις σταθμούς εδάφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.