ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι μονόλογοι Πάπα-Ερντογάν μετά την συνάντησή τους

Οι μονόλογοι Πάπα-Ερντογάν μετά την συνάντησή τους

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο λευκό παλάτι του Ερντογάν με τον Πάπα Φραγκίσκο να είναι ο πρώτος ηγέτης τον οποίο υποδέχεται εκεί ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αφού καταδίκασε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στη Δύση, συμπλήρωσε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Μπόκο Χαράμ και η Αλ Κάιντα είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους λόγο της αποτυχίας των πολιτικών.

«Στρατιωτικά πραξικοπήματα, παραβιάσεις δικαιωμάτων και αιματοχυσίες σε ορισμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα από την παγκόσμια κοινότητα. Αντίθετα, μάλιστα, σχεδόν ενθαρρύνονται» πρόσθεσε κάνοντας λόγο στο σημείο αυτό για την πολιτική της λογικής «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Τόνισε, δε, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δώσει λύσεις κατά του ρατσισμού και της Ισλαμοφοβίας υπογραμμίζοντας «τις ιστορικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε την ανάγκη ελευθερίας του Τύπου προσθέτοντας ότι ο κόσμος και ειδικά η Μέση Ανατολή περιμένει την «άνθιση» της δημοκρατίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, την Τουρκία για την «γενναιόδωρη» υποδοχή των προσφύγων.

Αναφερόμενος στα προβλήματα στη Μέση Ανατολή σημείωσε ότι δεν μπορούν να λυθούν μόνο με στρατιωτικά μέσα. «Ο φανατισμός και ο φονταμεταλισμός καθώς και οι παράλογοι φόβοι που υποθάλπτουν την παρεξήγηση και την διάκριση πρέπει να αντιμετωπιστούν από την αλληλεγγύη των πιστών» πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Ποντίφικας δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ευθύνη στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή. «Ο Θεός ας ευλογεί την Τουρκία και να την κάνει ειρηνοποιό δύναμη» κατέληξε πριν αποχωρήσει από τον χώρο των κοινών δηλώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.