ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κολοσσιαίες αγορές από το ΚΥΣΕΑ της Τουρκίας

Κολοσσιαίες αγορές από το ΚΥΣΕΑ της Τουρκίας

Σε σημερινή συνεδρίαση της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, η Τουρκία αποφάσισε να αποκλείσει την…

Σε σημερινή συνεδρίαση της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, η Τουρκία αποφάσισε να αποκλείσει την ισραηλινή εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI) από τον διαγωνισμό για την προμήθεια του ηλεκτρο-οπτικού δορυφόρου Göktürk. Παράλληλα, αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις τόσο με την αμερικανική εταιρεία Sikorski, όσο και με την ιταλική Agusta-Westland για το πρόγραμμα προμήθειας 80 νέων μεταφορικών ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στην χτεσινή πεντάωρη συνεδρίαση της Υποδιεύθυνσης που είναι και το ανώτατο όργανο στρατιωτικών προμηθειών της χώρας, παρεβρέθησαν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Βετσντί Γκιονούλ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ. Επιπλέον, η Τουρκία πρόκειται να αναπτύξει και να κατασκευάσει για πρώτη φορά σύγχρονα ατομικά τυφέκια και αυτόματα όπλα για πρώτη φορά σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, αλλά αυτή η πρόθεση είχε εκφραστεί και πριν λίγες ημέρες, όπως είχαμε ενημερώσει σχετικά.

Ορισμένα ακόμα από τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν για έναρξη διαπραγματεύσεων χτες ήταν και τα εξής:

Απόκτηση ενός ηλεκτρο-οπτικού δορυφόρου. Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με τις εταιρείες Tele Spazio (Ιταλία), Ohb-Systems (Γερμανία) και την EADS Astrium (Ηνωμένο Βασίλειο).

Αγορά 16 νορβηγικής κατασκευής πυραύλων Penguin αέρος επιφάνειας της εταιρείας Kongsberg ύψους σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέα σύγχρονα ατομικά τυφέκια και αυτόματα όπλα εγχώριας κατασκευής και σε βάθος χρόνου 2 ετών.

4 φρεγάτες τύπου TF-2000 συνολικού κόστους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γενική συντήρηση και ανακατασκευή εγχωρίως 18 ρωσικών μεταφορικών ελικοπτέρων Mi-17.

Επίσης, όπως είπαμε και στην αρχή, το αρχικό πρόγραμμα ελικοπτέρων ακυρώθηκε. Στην θέση του η Τουρκία θα αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις όπως προαναφέραμε, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι περισσότερες πιθανότητες επιλογής θα έχει η εταιρεία εκείνη που θα κάνει προσφορά με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή Τουρκικών βιομηχανιών. Η εταιρεία Aselsan θα είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση αναγνωριστικών συστημάτων στην ναυτική βάση Αξάζ κοντά στον Μαρμαρά. Η νορβηγική εταιρεία Kongsberg θα είναι ο προμηθευτής των συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.