ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Διεθνής Αμνηστία: “Οι Τούρκοι ξυλοκοπούν και αλυσοδένουν τους πρόσφυγες που ζητάνε άσυλο”

Διεθνής Αμνηστία: “Οι Τούρκοι ξυλοκοπούν και αλυσοδένουν τους πρόσφυγες που ζητάνε άσυλο”

Η Τουρκία έχει συλλάβει, κακομεταχειριστεί και απελάσει στη χώρα καταγωγής τους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή μιας νέας συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση.

«Παράλληλα με τις συζητήσεις για τη μετανάστευση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», η κυβέρνηση της Άγκυρας συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση «πάρα πολλούς, ίσως εκατοντάδες πρόσφυγες και ανθρώπους που ζητούσαν άσυλο», υπογραμμίζει η μη κυβερνητική οργάνωση στην έκθεσή της.

Οι τουρκικές αρχές διέψευσαν αμέσως τις κατηγορίες αυτές.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι Σύροι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Συρία», αντέδρασε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, διαβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να εφαρμόζεται η πολιτική «των ανοιχτών θυρών» που υιοθετήθηκε από τις τουρκικές αρχές από τότε που άρχισε η σύγκρουση στη Συρία.

«Ορισμένοι (πρόσφυγες) δήλωσαν ότι τους είχαν αλυσοδέσει, ξυλοκοπήσει και μεταφέρει δια της βίας στη χώρα από την οποία είχαν φύγει», προσθέτει η Αμνηστία, στηριζόμενη σε πολλές μαρτυρίες, και καταγγέλλει μια «άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν σου περνούν αλυσίδες στα χέρια και στα πόδια, έχεις την αίσθηση ότι είσαι σκλάβος», δήλωσε στη μη κυβερνητική οργάνωση ένας 40χρονος Σύρος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.