ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Τουλάχιστον 45.968 οι νεκροί από το φονικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου – 13.722 μετασεισμοί

Πάνω από 1,5 εκατ. σεισμόπληκτοι μένουν σε σκηνές

Τουρκία: Τουλάχιστον 45.968 οι νεκροί από το φονικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου – 13.722 μετασεισμοί

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τουλάχιστον 45.968 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία από τους σεισμούς που έπληξαν τον Φεβρουάριο τις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας.

Μεταξύ αυτών είναι 4.267 Σύροι, όπως διευκρίνισε.

Από την 6η Φεβρουαρίου, όταν δύο ισχυροί σεισμοί (μεγέθους 7,8 και 7,6 βαθμών) συγκλόνισαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, έχουν καταγραφεί 13.722 μετασεισμοί, είπε ο τούρκος υπουργός κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Χατάι, όπου 6.832 κτήρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και άλλα 19.042 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Πάνω από 1,5 εκατ. σεισμόπληκτοι μένουν σε σκηνές, ενώ στις πληγείσες περιοχές καταφθάνουν επίσης χιλιάδες κοντέινερ. Σχεδόν 1,6 εκατ. οικογένειες έχουν λάβει επίδομα 10.000 τουρκικών λιρών (σχεδόν 500 ευρώ), είπε ο Σοϊλού.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία υπολογίζεται σε 54.444, αφού οι τελευταίες πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνουν λόγο για συνολικά 8.476 νεκρούς στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού και εκείνων που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.