ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γάλλος υπουργός νευρίασε γιατί ο ύμνος του Euro 2016 είναι στα αγγλικά (vid)

Γάλλος υπουργός νευρίασε γιατί ο ύμνος του Euro 2016 είναι στα αγγλικά (vid)

Τα… γαλλικά υπουργού προκάλεσε η επιλογή της γαλλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να επιλέξει το τραγούδι του Euro 2016 με… αγγλικό στίχο. Ο υφυπουργός Εξωτερικού, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων και της ανάπτυξης της γαλλικής γλώσσας, Αντρέ Βαλινί, χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη συγκεκριμένη απόφαση και άσκησε δριμύτατη κριτική στους υπεύθυνους της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το τραγούδι είναι διασκευή του αμερικανικού συγκροτήματος Kiss και μετονομάστηκε αποκλειστικά για το τουρνουά του καλοκαιριού σε I Was Made for Lovin’ You, απευθυνόμενο στην Εθνική Γαλλίας. Η γαλλική Ομοσπονδία επέλεξε την πρόταση του γαλλικού συγκροτήματος Skip the Use, η οποία ήταν σε αγγλικό στίχο, προκαλώντας την αντίδραση μερίδας του πολιτικού κοσμου.

«Το Euro 2016 είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξουμε τον γαλλική πολιτισμό και το όραμα της χώρας μας για τον κόσμο, καθώς επίσης και τη γλώσσα μας. Συνεπώς, είναι ακατανόητο ο ύμνος της εθνικής Γαλλίας, να είναι σε αγγλικό στίχο», δήλωσε ο κ. Βαλινί.

Ο Βαλινί καυτηρίασε επίσης και το γαλλικό τραγούδι που εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Eurovision, το οποίο ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του στα αγγλικά, λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παραγκωνίζεται η γαλλική γλώσσα και τι εξυπηρετεί αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.