ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Λεβαδειακός απέδρασε από τα Γιάννινα με το τρίποντο χάρη σε γκολ του Μίνγκα

Ο Λεβαδειακός απέδρασε από τα Γιάννινα με το τρίποντο χάρη σε γκολ του Μίνγκα

Ο ΠΑΣ είχε τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός όμως πέτυχε το χρυσό γκολ και οι Βοιωτοί έφυγαν και φέτος από τους Ζωσιμάδες με νίκη, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις και δεύτερη στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος της Λιβαδειάς σκόραρε με τον Χρήστο Μίνγκα, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Γιάννενα και πήγε στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -3 από την πεντάδα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, δεν έβρισκε πολλούς χώρους, οι σέντρες που επιχειρούσε δεν περνούσαν από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, ενώ στις όποιες φάσεις είχε έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Τσιντώτα.

Ο γκολκίπερ των Βοιωτών είδε το μακρινό σουτ του Ακόστα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του στο 14′, ενώ στο 20′ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μανιά στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς και κεφαλιά-πάσα του Γιάκου.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του «Άγιαξ» στα πρώτα 45 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόνο με ένα σουτ του Μίνγκα από αριστερά έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Βελλίδης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 33′ είχαν τη δεύτερη μεγάλη φάση στο ματς.

Η μπάλα έφτασε στον Μανιά, που έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, με τον Τσιντώτα να του λέει και πάλι «όχι» και να παραχωρεί κόρνερ. Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάτι το εξαιρετικό, ενώ είχαμε ανούσια κατοχή του ΠΑΣ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο. Οι Ηπειρώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, επιχειρούσαν να απειλήσουν εκ νέου με σέντρες και στημένες φάσεις, αλλά χωρίς να έχουν ουσία.

Μάλιστα, στη μοναδική φάση που είχε ο Λεβαδειακός βρήκε και δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μάντζιος έφυγε από τον Μπέριο και έκανε το σουτ, με τον Βελλίδη να αποκρούει, όμως ο Μίνγκας εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 στους Ζωσιμάδες.

Το γκολ αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του «Άγιαξ», που δεν είχε τις λύσεις και το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 71′ ο Λίλα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σαπαλίδης το πλασέ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν, ενώ στο 73′ ο Μάντζιος σπατάλησε την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα με πλασέ, που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Βελλίδη.

Ο Μανιάς, ο οποίος είχε τις περισσότερες τελικές του ΠΑΣ, ήταν αυτός που είχε και την τελευταία φάση για την ομάδα του, αφού δέχτηκε τη βαθιά μπαλιά του Ναδάλες και πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή στο 87′. 

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Παππάς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (57′ Λίλα), Μανιάς, Μπέριος, Ακόστα (81′ Φερφελής), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (71′ Σαπαλίδης), Καρανίκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας (76′ Μάγκας), Ουόν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Ντομοβτσίσκι (78′ Καψάσκης), Μάντζιος, Μίνγκας (90’+2′ Τόπι).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.